maanantai 27. toukokuuta 2013

Vegaaninen pyttipannu sunnuntain ratoksi

Kun kaapissa on muutama soijanakki, sipulia ja perunapussin jämät, on helppo päätyä valmistamaan sunnuntain lounaaksi nopeasti valmistuvaa pyttipannua. Tai spydaria, niin kuin Helsingissa tupataan kutsua tuota jämäruokien kunkkua.

Pyttipannua ei oikein voi pilata, ellei nyt sitten onnistu pahasti polttamaan pohjaan koko settiä. Muutoin pyttipannu nielee kitaansa kyllä jääkaapin jämiä laidasta laitaan. Spydareita lieneekin niin monta erilaista kuin tekijäänsäkin. Mukaan voi hyvin iskeä edellispäivän keitetyt kasvikset, juustoa, papujen jämiä tms. Tässä yksi ei niin korean näköinen, vaan kyllä sitäkin erinomaisemman makuinen pyttisversio ja vielä vegaanisena!



MITÄ TARVITSET:

vegaanisia soijanakkeja (Käytin itse Taifun -merkkisiä luomutofunakkeja, jotka mielestäni ovat herkullisen aidon makuisia - maistuvat myös kylminä! Niitä saa Helsingistä ainakin Ruohonjuuresta.)
sipulia
5-6 (pienehköä) keitettyä kiinteää perunaa
nyrkinkokoinen pala varhaiskaalia
avokadoöljyä
1 dl kikhernejauhoa
1,5 dl vettä
suolaa
mustapippuria
grillimaustetta
loraus ketsuppia
(1 tl sinappia)

TEE NÄIN:

1) Kuori ja keitä perunat. Perunat voivat hyvin olla myös ylijäämiä edellispäivältä, jolloin ne pysyvät paremmin koossa paistettaessa. Jos käytät vastakeitettyjä, jäähdytä niitä hieman kylmässä vesihauteessa, jotta paloitteleminen sujuu ilman palovammoja. Suosittelen keittämään perunat kokonaisina, sillä paloina keittäminen herkästi hajottaa perunat paistettaessa muusiksi.

2) Sekoita vesi ja kikhernejauho erilliseen astiaan. Anna turvota sillä välin, kun teet muut työvaiheet.

3) Silppua sipuli ja varhaiskaali sopiviksi suupaloiksi. Kuullota pannulla avokadoöljyssä.

4) Lisää joukkoon perunapalat ja nakkiviipaleet. Paista kunnolla väriä pintaan. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.

5) Mausta pannu hyvin. Lisää joukkoon mausteeksi myös ketsuppi ja halutessasi n. 1 tl sinappia.

6) Kaada joukkoon kikhernemunakasaines ja anna paistua kypsäksi. Kikherneseos alkaa heti hyytyä ja paistua, joten kääntele se hyvin kaikkien ainesten joukkoon.

7) Nauti heti vaikka tomaattilohkojen kanssa. Päälle kannattaa lorotella vielä ketsuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa (mutta ei pohjaan)!