keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuinen menu

Hih hei, vappupiknik aloittaa meitsillä kesäkauden! Tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta, etenkään kun myös sää suosi ulkona syöjää tänä vuonna silviissiin hyvin, että siitä on saanut lukea niin kymmenittäin someviestejä kuin lehtiotsikoitakin. Ah, autuutta!

Tämän vuoden menussa oli tarjolla tofu-maapähkinäpullia, quinoa-belugalinssisalaattia ja appelsiinisuklaamuffinsseja (mulle ne on aina muffinsseja, eikä muffineita). Juomana aina yhtä ihanaa luomucavaa Pares Baltaa.


Sitten ohjeiden kimppuun. Olkaatte hyvät! Btw, ohjeista riittää n. 4-6 henkilölle.

Tofu-maapähkinäpullat


Tofu-maapähkinäpullia ja quinoa-belugalinssisalaattia

MITÄ TARVITSET:

2 pkt maustamatonta (luomu)tofua (käytin Alpron)
1,5 dl maapähkinälevitettä (sokeritonta!)
reipas 1 rkl Ketjap Manisia (makea soijakastike)
1 dl korppujauhoja
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
grillausmaustetta
mustapippuria
oliiviöljyä
(suolaa)

TEE NÄIN:

1) Laita kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa käsin hyvin. Tarkista maku.
2) Muotoile taikinasta palleroisia ja paista paistinpannulla keskilämmöllä runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

Quinoa-belugalinssisalaatti

MITÄ TARVITSET:

1 dl (luomu)belugalinssejä
2 dl (luomu)quinoaa
suolaa
½ kesäkurpitsaa raastettuna
1 punasipuli
valkosipulijauhetta / 1 valkosipulinkynsi
0,5 tl cayennepippuria
mustapippuria
tuoretta minttua

TEE NÄIN:

1) Huuhtele belugalinssit hyvin. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi (n. 20-25 min).
2) Huuhtele quinoa ja keitä suolatussa vedessä kypsäksi. Paketissa sanotaan, että 10 minuuttia riittää, mutta itse olen todennut, että quinoa vaatii oikeasti tupla-ajan.
3) Pilko punasipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää pannulle valkosipuli ja kesäkurpitsaraaste. Anna kypsyä löysäksi.
4) Lisää pannulle kypsät linssit ja quinoat.
5) Mausta. Minttu kannattaa saksia lasissa pieneksi silpuksi.

Appelsiinisuklaamuffinssit (10 isoa)




MITÄ TARVITSET:

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl soija/kauramaitoa
75g sulatettua margariinia
100g appelsiinituorejuustoa
1 dl tummasuklaarouhetta

Kuorrute:
150g tummaa suklaata
100g appelsiinituorejuustoa

TEE NÄIN:

1) Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää suklaarouhe joukkoon myös.
2) Sulata margariini. Sekoita keskenään margariinisula, soijamaito ja appelsiinituorejuusto.
3) Lisää nestemäiset ainekset taikinaan pikkuhiljaa sekoitellen.
4) Jaa taikina kymmeneen isoon muffinssivuokaan.
5) Paista 175 asteessa keskilämmöllä n. 20-25 min.
6) Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.
7) Sulata suklaa kattilassa. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
8) Levitä kuorrute muffinssien päälle. Koristele halutessasi vaikka nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa (mutta ei pohjaan)!