perjantai 3. toukokuuta 2013

Ekolahja valmistuvalle


Tavaranpaljousähky. Voisin surutta heittää kodistamme n. 1/3 tavaroista pois/kierrätykseen. Kolmihenkinen pikkulapsiperhe kahdella kissalla herkästi uppoaa kaman ja täyhkän mereen, eikä loppua näy. "Kaappi kerrallaan kuntoon" -projekti on valitettavasti ollut muutaman kuukauden jäissä. Taisin traumatisoida itseni taannoin joutumalla poistamaan vaatekaapistani neljä (!!) jätesäkillistä vanhoja vaatteita UFFin laatikkoon. Mukana oli muutamia otoksia muun muassa vuodelta 1998. Kertoo olennaisen. Projekti jatkukoon taas pian.

Kama-ahdinko joka tapauksessa vaivaa niin paljon, ettei tee mieli antaa muillekaan kertakäytettävää ja pian poisheitettävää tavaraa. On mukavampi lahjoa jollakin sellaisella, josta tulee hyvä mieli, mutta jota ei tarvitse tunkea kohtapian kaapin perukoille. Huomenna on hyvän ystävän kandijuhlat, jonne valmistin lahjakorttiperiaatteella ekolahjan. Ystäväni rakastaa niin kauniita peltipurkkeja kuin  norsujakin. Tässä yksi idea pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

MITÄ TARVITSET:

- peltipurkki (ostin uutena Espan Enkeleistä, mutta tämänkin olisi voinut tuunata jostakin vanhasta purkista tai ostaa kirpparilta käytettynä)
- jämäaskarteluvälineitä
- mielikuvitusta

TEIN NÄIN:

Askartelin vanhaksi jääneestä norsujonokoristeesta, jämäkartongista ja koristepaperista onnittelukortin.


Norsuja piisasi, joten pari niistä käytin lahjakortteina, jotka piilotin purkin sisälle.


Lisäksi leikkasin kauniista paperista pari lahjakorttia lisää purkkiin piilotettavaksi norsujen kavereiksi. Sinne sitten asettuivat sulaan sopuun.



Lahjakorttien sisällöstä sen verran, että tosiaan, kuten blogin bannerissakin mainitaan, olen kotikutoinen kampaaja/meikkaaja, joka tarjoaa palveluksiaan lähipiirille (tarkoittaen lähinnä ystäviä ja heidän ystäviään jne.). Olen oppinut taitoni harjoittelemalla monien vuosien saatossa. Toki näin nettiaikana on tullut luettua ei pelkästään yhtä tai kahta meikkiblogia ja seurattua hiustenmuotoiluvideoita Youtubesta. Suurin osa kuitenkin on tullut opittua tekemällä. Joskus näitä kauneuskeikkoja sattuu useampi samaan sumaan, toisinaan on pitkiäkin taukoja. Nyt taas tulevana viikonloppuna on tulossa yksi kampaus- ja meikkaussetti sekä parit hiustenleikkuut. Laitan näistäkin kuvia ja juttuja tänne, jahka ehdin. Asia kerrallaan, sano.

2 kommenttia:

Anna palaa (mutta ei pohjaan)!